Furthermore…

Standard

Noapte alba…încă nu a răsărit soarele. De data asta am fost mai harnica decât el. Ajunul în final a fost…surprinzător. Am mers la colindat, am primit muuuulte mesaje si nu am reusit sa adorm încă. Asa ca dacă tot am decis sa îmi fac si eu blog…m-am gândit sa mai stau la o poveste:).

E un paradox cu sosirea mea acasă. Exact cum a spus si A. „Astepti luni de zile sa te întorci acasă, si când ajungi acolo îti dai seama ca nu e nimic interesant, si ca oricum nu mai e nimic cum a fost. Si atunci îti doresti sa te întorci.” Poate ca de fapt nu imi era dor de casa, ci de ideea a ceea ce a reprezentat odata pentru mine locul acesta. Poate ca asteptam sa reinvie oamenii pe care i-am cunoscut candva, sa regasesc acea atmosfera care ma facea sa ma simt acasa chiar si in mijlocul salbaticiei. Bine-inteles ca acei oameni nu se mai intorc, la fel cum nu ma mai intorc nici eu, cea care eram atunci.

Ieri am primit un comentariu direct pentru articolul precedent. Un comentariu, de altfel, destul de transant, dar simplu. Mi s-a spus asa: „In trecut ai fost deja, ai vazut ce ti-a oferit. Prezentul vine cu ceva nou. mereu.” Asta probabil ca sa vad si eu ca unii oameni pot fi intelepti, si pot da argumente mai convingatoare decat „pentru ca asa spun eu”.

Bietul meu orasel situat in munti…cate a vazut si cate stie! Ma intreb cat i-a luat si lui pana sa observe ca oamenii se schimba. Stiu pe cineva care poate exprima mai bine ceea ce incerc eu sa povestesc…

Aseara am intrat intr-o conversatie foarte filosofica despre termenul „iubire”. Totul a pornit de la faptul ca un tip mi-a cerut numarul de telefon si nu am  vrut sa i-l dau. Astfel a ajuns el la concluzia ca nu vreau sa il iubesc pentru ca iubesc pe altcineva:)).

Nu pricep de ce oamenii folosesc acest cuvant cu asa mare usurinta si il limiteaza atat de tare! Oameni buni, iubirea, in primul rand, nu este „un lucru”! Iubirea…nu se rezuma la atractia fizica si spirituala dintre un barbat si o femeie! iubirea poate fi gasita pretutindeni, probabil ne agatam de ea din egoism, pentru a ne demonstra noua insine ca nu traim doar pentru noi, ca suntem capabili sa daruim totul si sa ne daruim cu totul unei alte persoane! Dar asa cum poti iubi o persoana de sex opus, fiind initial atras fizic de ea, poti iubi si altceva. Omul a simtit mereu nevoia de a se raporta la altceva, fie la Divinitate, fie la parinti, la o alta persoana sau la un concept. Pentru ca el este animalul care a invatat sa vorbeasca, sa comunice dincolo de nevoile primare (desi tot pentru implinirea lor), se considera fiinta sociala si cauta mereu compania semenilor sai. Si da, si eu iubesc. Iubesc viata, pentru ca imi da zilnic sansa de a o lua de la capat si de a merge mai departe pe orice drum doresc. Pentru ca imi da mereu ocazia sa vizitez taramuri necunoscute. Pentru ca e plina de surprize si mai ales…pentru ca imi apartine!

Iata ca a rasarit soarele…

Reclame

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s