Primavara

Standard

Inca astept primavara…mai demult spuneam ca pentru mine, primavara reprezinta anotimpul iubirii. De atunci nu a mai sosit niciodata. Confundam mereu zilele calduroase cu  o zi de primavara, si vroiam sa dureze o vesnicie. Dar mereu aparea o ploaie torida si apoi o ninsoare friguroasa.

E frumoasa zapada…e atat de impersonala si de rece…soarele, caldura, o pot distruge. De aceea ea e frumoasa doar cand e in elementul ei, rece, nepasatoare, cazand calma sau purtata de vant spre nicaieri. o vedem cristalina, stralucitoare, reflectand lumina si orbindu-i pe cei care indraznesc sa o priveasca.

Nici ea  nu dureaza o vesnicie. Dar ea renaste. Se transforma, patrunde in pamant, trece prin vazduh, atinge oameni, natura, se topeste din nou. Dar atunci cand ea si celelalte elemente se amesteca, nu devine altceva decat un semifluid murdar. Asa suntem si noi. Suntem curati cat timp suntem reci…atunci cand pretindem ca iubim facem doar rau. Atunci cand simtim ne pierdem ratiunea. Suntem oameni. Nu mai vreau sa fiu om. Nu mai vreau sa cred. Nu mai vreau sa stiu. Nu mai vreau sa simt…vreau sa fiu zapada.

Nu mai cred in primavara. Nu mai cred in copaci infloriti, in ghiocei puri. Dar vreau sa cred in voi. O sa cred in voi. In mine nu mai am incredere de multa vreme. M-am pierdut, nu stiu cine sunt si unde sunt, dar nici nu mai vreau sa stiu. Si nu mai vreau sa stiu nici cine sunteti voi. Va simt aproape si vreau sa ramaneti aici.

Sunt toamna. Toamna cu ploi, furtuni, zile caldute si viscol rece, cu pastelul frunzelor, cu copaci bogati si alti copaci saraciti de vreme…sunt undeva unde vreau sa fiti si voi.


Reclame

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s