Economie la fericire

Standard

Toată lumea cauta o doza de fericire.Dar ce face lumea cu doza de fericire când o găsește? 

De cele mai multe ori încearcă  sa o protejeze, sa o pastreze intr-un pachetel, sa o economiseaca. De ce? De ce fericirea nu poate fi consumata? De ce consumati ciocolata, tigarile, berea, care dau iluzia fericirii?

M-am hotarat astazi sa continui postarile neterminate acum ceva vreme. Atat de mult m-a atins ideea de a economisi fericirie. Am inceput sa scriu despre ea si am abandonat-o undeva in anul 2014, ca nu cumva sa o risipesc postand pe acest blog.

Nu, nu mi s-au alterat parerile intre timp. Ma uit si astazi mirata la hoarda de omuleti care stau sa se gandeasca, si sa se gandeasca, si sa se mai gandeasca o data, ca nu cumva sa ia decizia gresita. Ce astepti? Un semn divin? Un sfat? Un sondaj de opinie care sa raspunda exact la intrebarea ta existentiala? Sau, mai simplu, astepti „sa treaca”? „Sa decida soarta”?

Traim intr-o lume in care consumam. Ceea ce nu realizam este faptul ca desi consumam in nestire, uitam sa ne „consumam” propria viata. Oamenii au decis dintr-o data ca verbul „a avea” este mai important decat verbul „a fi”.

Gandeste-te pentru o clipa doar, cum ar fi ca cel de langa tine sa spuna „Sunt logodit cu cineva” in loc de „am o logodnica”? 

Desigur, acest val porneste de la lucruri marunte, „am un telefon de ultima generatie”, „am o masina beeetoon”, „am un apartament mare, m-a costat 30 de ani din viata legat de o banca”…si in final…”am o gagica/o prietena/o logodnica/o nevasta”.

Trezeste-te! Ai toate acele lucruri materiale, se afla in posesia ta, si ti se cuvin. Dar nu poti aplica acelasi principiu si pe oamenii din jurul tau! Invata sa „consumi” fericirea cel putin in aceeasi masura in care iti „consumi” banii. Diferenta dintre cele doua este ca fericirea nu se imprumuta de la banca. Nu muncesti o luna pentru ea si iti intra toata odata la final de luna. Nu o poti calcula. Tocmai asta e farmecul, e spontana, vine oricand si pleaca la fel.

Traieste odata, inainte sa ti se „consume” viata!

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s