Notă

„As vrea sa pretind ca acel „lasa-ma in pace” pe care il rostesc de nu mai stiu cata vreme e rostit cu ura, cu nepasare. Pe de alta parte as astepta mai putina critica. Ce stii tu ce e in capul meu? Cine te crezi sa vii dupa nu stiu cata vreme in inspectie, sa  imi spui „te-ai schimbat, nu te recunosc!”? Nu e ura, e furie. Toata lumea stie sa spuna „asa nu e bine”. „

Asta scriam in urma cu cativa ani. Mai exact, inainte sa incetez sa  postez orice. Probabil era un inceput de scrisoare, adresat cuiva anume, dar pana astazi, aceste cuvinte s-au transformat in mult mai mult..

„Lupul isi scimba parul, dar narvul ba”. Asa spune un proverb romanesc. Ei bine, pot spune ca am testat acest proverb, este corect si se poate aplica. Lasa-ma in pace! Nu, nu ti-am cerut sa ma abndonezi, ti-am cerut doar sa ma lasi sa fiu cine sunt. Putem face compromisuri de genul „astazi cumparam capsuni, maine cirese”, dar nu punem personalitatea mea la bataie! Asta inseamna „Lasa-ma in pace!”. Daca tu crezi ca m-am schimbat, te inseli. E posibil sa imi fi calibrat cateva reactii, sa am un timp mai lung in care pot fi rabdatoare si sa ma manifest mai putin isteric atunci cand ma enervez. Dar lucrurile care ma ating in orice fel sunt aceleasi. Ma va durea la fel de tare moartea cuiva apropiat, chiar daca am mai trecut prin asta. Ma voi inchide la fel de tare in mine atunci cand vei incerca sa imi intri incaltat in suflet. Voi fi la fel de deznadajduita cand voi descoperi cu cata lispa de mila ma poti strivi. Voi fi la fel de speriata cand voi fi agatata de stanca, pe punctul de a cadea. 

Poate ca voi fi de acord sa petrec cu tine 90% din timpul meu liber, dar asta nu inseamna ca nu imi voi dori sa fi fost in alta parte uneori, sau sa fi citit o carte, sau sa ma fi intalnit si cu alte persoane.

Si vei face asta cand vei aparea. Sunt sigura. Imi vei cere un lucru mic, apoi inca unul, apoi inca unul. Si eu voi face ceea ce stiu sa fac. Iti voi explica de ce nu sunt de acord. Iar tu imi vei spune ca „nu trebuie sa fiu asa”.

Ce nu intelegi? Asta sunt eu. Am toane. Sunt rationala, dar si impulsiva. Uneori am nevoie doar sa fiu lasata in  pace. Am nevoie sa gandesc eu, am nevoie sa iau eu deciziile mele. Si nu pot face asta cu vocea ta constanta pe fundal. Asa ca lasa-ma in pace!

Lasa-ma in pace!

Reclame

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s